چه موادی لازم داریم؟
- باقالي تازه / 4 کيلو با پوست يا باقالي خشک 250 گرم
- خلواش خشک يا نعناي خشک
- سرکه
- نمک
- سماق
- فلفل سياه
چطوری درست کنیم؟
حتما تا به حال براي يک بار هم شده باقالي را از بيرون منزل تهيه و ميل کرده ايد اما اين روش تهيه باقالي کمي متفاوت است.
ابتدا 4 کيلو باقالي تازه را از پوست درآوريد. اگر باقالي خشک باشد به مدت يک روز در آب سرد بخوابانيد.
پس از شستن باقالي، در ظرفي که بشود دو برابر اندازه باقالي آب ريخت، باقالي را ريخته و سپس تا دو برابر باقالي روي آن آب بريزيد و در ظرف را گذاشته و روي اجاقي با شعله اي متوسط بگذاريد تا آب به جوش بيايد. حواستان باشد که تا جوش آمدن آب سعي کنيد بالاسر باقالي بمانيد چون وقتي آب به نقطه جوش رسيد باعث به حرکت درآوردن باقالي در ظرف شده و در نتيجه باعث سرريز شدن آب از ظرف مي شود.
وقتي آب به نقطه جوش رسيد سعي کنيد تا حدي شعله را کم کنيد که فقط آب داخل ظرف بيرون نريزد و حرکت هاي دوراني باقالي در ظرف ادامه داشته باشد که اين عمل تا پختن باقالي حداقل 45 دقيقه طول خواهد کشيد البته زمان پخت باقالي بسته به جنس آن دارد.
در اين مدت حداقل سعي کنيد هر 10 دقيقه به 10 دقيقه سري به ظرف باقالي زده و باقالي را يکي دو بار خوب هم بزنيد و سپس در قابلمه را بگذاريد.
وقتي باقالي خوب پخته شد، مقداري از آب باقالي را دور ريخته تا جايي که آب و باقالي تقريبا هم سطح شوند.
مقداري سرکه و فلفل، بسته به ذائقه و علاقه خود، در باقالي ريخته و به مدت 5 دقيقه صبر کنيد تا خوب با آب و باقالي مخلوط شود،
پس از آن نمک را به مواد بيافزاييد تا جايي که مزه شوري آب را حس کنيد. سعي کنيد زياد شور نشود.
وقتي نمک و ترشي و فلفل به خوبي با مواد مخلوط شد، به اندازه 3 قاشق غذاخوري خلواش خشک _سبزي معطر استان گيلان_ يا نعناي خشک داخل باقالي ريخته و در ظرف را گذاشته و 3 نوبت و هر نوبت پس از 5 دقيقه چند بار باقالي را خوب هم بزنيد و در ظرف را بگذاريد. اما مواظب باشيد در اين مرحله بعد از ريختن سبزي معطر، شعله زير ظرف زياد نباشد چون حرارت زياد باعث مي شود سبزي معطر به کناره هاي ظرف شما بچسبد.
حالا باقالي آماده شده است و اگر همه مواد ريخته شده در آن به اندازه کافي باشد ديگر همراه خوردن باقالي نيازي به ريختن نمک و سرکه روي باقالي نداريد، جز مقداري سماق يا گلپر که آن هم سليقه اي است.